Handleiding

Optie 'vrij zoeken'

Hier zoek je zoals met de zoekrobot van Google. In deze zoekregel kun je één of meerdere zoektermen of een deel van een zoekterm invullen. Bij dit laatste begin je en/of eindig je de zoekterm met een asterisk (*). Een zoekterm kan een naam, een voornaam, een jaartal of een datum zijn. De resultaten verschijnen in volgorde van relevantie.

 

Optie 'uitgebreid zoeken'

Hier krijg je meerdere zoekvelden. Je kan gericht zoeken op naam en/of voornaam en aangeven of je enkel in de geboorte-, huwelijks- of overlijdensakten wilt zoeken.  Je kunt ook een tweede familienaam bv. van de moeder of van de bruid of één van de ouders van het bruidspaar ingeven. Ook een jaartal of een exacte datum kan worden ingegeven.


Optie Boomstructuur

ScanSearch Online biedt ook de mogelijkheid om in de gedigitaliseerde registers met de akten van de burgerlijke stand, te bladeren. Door mappen open te klikken kom je steeds op een lager niveau tot je op het niveau van de beelden komt. De meeste registers bevatten een eigen naamindex (in een afzonderlijk mapje) zodat je via deze naamindex ook kunt zoeken op een naam.